...

Bezienswaardigheden Zermatt

Bijzondere plekjes in Zermatt Matterhorn

Zermatt is vooral bekend om zijn adembenemende uitzicht op de Matterhorn, maar er is nog veel meer te zien en te doen in deze prachtige regio. Van wandelen en mountainbiken tot skiën en snowboarden, Zermatt heeft voor ieder wat wils. Maar ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken met de vele musea, historische gebouwen en kunstgalerijen in het dorp. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de buitenlucht of wilt genieten van de lokale cultuur, Zermatt heeft genoeg bezienswaardigheden om je te verrassen en te inspireren.

De Matterhorn

De Matterhorn, de majestueuze piek die uitsteekt in de lucht, is zonder twijfel de belangrijkste attractie van Zermatt. Deze iconische berg is een magneet voor klimmers en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die willen genieten van het adembenemende uitzicht op de omringende bergen en het landschap. Maar er zijn nog zoveel andere dingen te ontdekken in en rond de Matterhorn.

Een absolute must-see is de Gornergrat, een bergkam op 3000 meter hoogte met een uitkijkplatform met een onvergetelijk uitzicht op de Matterhorn en de omliggende bergen. Voor een andere adembenemende ervaring kun je de Matterhorn ook bewonderen vanaf de Rothorn. En als je de sportieve uitdaging wilt aangaan, is het Matterhorn Glacier Paradise de perfecte plek voor jou. Dit is de hoogste zomerskigebied in Europa en is het hele jaar door geopend.

Maar ook als het weer niet zo mooi is, valt er nog genoeg te beleven. Het Matterhorn Museum vertelt het verhaal van de ontwikkeling van Zermatt van een bergdorpje tot een toeristische bestemming en biedt veel interessante feiten en foto’s over de eerste beklimming van de Matterhorn. Of ga op ontdekkingstocht door het pittoreske dorpje Zermatt zelf en ontdek de vele winkeltjes, restaurants en cafés. Kortom, er valt genoeg te beleven en te ontdekken in deze prachtige regio!

 

matterhorn
zermatt-bezienswaardigheden

Gornergratbahn

De Gornergratbahn, gelegen in het betoverende Zermatt, is niet alleen een treinrit; het is een reis naar een van de meest adembenemende uitzichten in de Alpen. Als één van de hoogste treintrajecten in Europa, slingert deze spoorlijn zich omhoog naar de Gornergrat, een piek die trots uitkijkt over de omliggende bergwereld, inclusief de iconische Matterhorn. Sinds de opening in 1898, biedt de Gornergratbahn zijn passagiers een onvergetelijke ervaring, waarbij elke bocht in het spoor een nieuw, schitterend panorama onthult. In ongeveer 33 minuten klimt de trein vanuit Zermatt, op 1605 meter hoogte, naar de Gornergrat op 3089 meter. Onderweg passeren reizigers weelderige alpenweiden, stille bergbossen, en glinsterende gletsjers. Aangekomen op de top, wacht een adembenemend 360° panorama dat niet alleen de Matterhorn omvat, maar ook een van de grootste gletsjerregio’s in de Alpen. De Gornergratbahn is meer dan een vervoermiddel; het is een onmisbaar onderdeel van de Zermatt-ervaring.

Handige links
Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.