...

Evenementen Zermatt

Feesten, markten en meer!

In Matterhorn vinden het hele jaar door verschillende evenementen plaats die de sfeer en charme van deze prachtige bergbestemming versterken. In de winter kun je bijvoorbeeld genieten van de legendarische Zermatt Unplugged, een muziekfestival met internationale artiesten en akoestische optredens in de schilderachtige omgeving van Zermatt. Of wat dacht je van de Matterhorn Ultraks, een spectaculaire trailrun-wedstrijd door de bergen met verschillende afstanden en niveaus?

Zermatt Unplugged: het muziekfestival in de bergen

Zermatt staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op de Matterhorn, maar het is ook de thuisbasis van het iconische Zermatt Unplugged muziekfestival. Het jaarlijkse akoestische festival is opgericht in 2007 door Thomas Sterchi en Marco Godat en is uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers op afkomen. Het is dan ook niet voor niets het enige festival in Europa van zijn soort.

Feiten over Zermatt Unplugged

Het festival duurt vijf dagen en vindt elk jaar in april plaats, van dinsdag tot en met zondag. Er zijn meer dan 100 concerten verdeeld over 18 podia in het dorp en op de berg. Nationale en internationale artiesten treden op, samen met 20 nieuwe, opkomende acts. Pop-up bands spelen spontaan op verschillende locaties in het dorp en op de berg. Na de concerten zijn er afterparty’s met populaire DJ’s.

Taste Village

Op een centrale locatie, recht voor de hoofdtent, vind je de Taste Village. Hier kun je genieten van lokale gastronomie, live muziek en warme gastvrijheid.

  • Etenstalletjes, bars & restaurant chalets
  • Concerten
  • Kampvuur
  • Specialiteiten: Zwitsers vlees, Gommer Cholera (hartige kaas- en groentetaart), plantaardige burgers.

Toegang: met de Unplugged Pass of een concertkaartje voor de betreffende dag.

Mis deze unieke muzikale ervaring niet en geniet van de geweldige sfeer van Zermatt Unplugged. Boek nu je tickets en maak je klaar voor een onvergetelijke tijd in de Zwitserse Alpen!

Folklore-Festival-Ehrendamen_front_magnific

Folklore-Festival

In augustus wordt Zermatt omgetoverd tot een kleurrijk en vrolijk decor van kostuums, dansen en muziek tijdens het Folklore Festival. Dit evenement is dé culturele highlight van de zomer in Zermatt en begon in 1969 als een kleine parade. Het is nu uitgegroeid tot het grootste culturele evenement van de zomer in Zermatt, waarbij verschillende folkloreclubs en -groepen hun tradities tentoonspreiden met muziek, traditionele kleding, dansen en kleurrijke kostuums uit een nostalgisch tijdperk. Het hoogtepunt is een grote parade door Zermatt, waarbij er ook muziek- en dansvoorstellingen, kinderactiviteiten en verfrissingen zijn.

Het programma van het evenement omvat verschillende evenementen, waaronder de Yodel mass in de St Mauritiuskerk, presentaties door de groepen en verfrissingen op het festivalterrein en het kerkplein, de folklore parade door Zermatt en de festival parade. De festival parade begint bij het treinstation, gaat verder langs Bahnhofstrasse naar de kerk en steekt dan de Kirchbrücke over naar de andere kant van de Vispa-rivier. Het feest gaat verder langs Steinmattstrasse, voordat het over de brug naar de aanlegsteiger en uiteindelijk naar de Obere Matten-kermis gaat.

De parade is gevuld met mensen in traditionele kostuums, drummers, jodelkoren, marching bands en andere muzikale groepen, folkdansers, vlaggenzwaaiers, de Grenadiers van God, evenals muzikanten die op jachthoorns, alpenhoorns en koeienbellen spelen. Gasten uit de hele wereld bezoeken Zermatt om deze levendige viering van de Zwitserse cultuur te ervaren. Dit evenement mag je dus niet missen als je in de buurt bent tijdens de zomer!

Handige links
Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.